„Mikrobióm čreva je vlastne ďalším orgánom, ktorý nosíme v nás. Tento orgán sa môže zmeniť v dôsledku nesprávnej stravy, stresu alebo liekov. To môže spôsobiť, že je náchylnejší na infekcie, ktoré môžu spôsobiť dlhodobé chronické ochorenie.“ – Prof. Dr. Stephan Ott

Včera som si prečítal tento zaujímavý citát jedného odborníka na črevný mikrobióm. (Črevný mikrobióm označuje všetky baktérie, ktoré sa nachádzajú v čreve). Čo mňa na ňom zaujalo bolo prirovnanie baktérií v črevo k orgánu. Bez zdravých orgánov by sme nemohli žiť. Len si skúste predstaviť život bez zdravej pečene alebo srdca. Aj to sú orgány. V ambulatnej medicíne (tá medicína, ktorá sa prevádzkuje v ambulanciách) sa orgánom ako srdce či pečeň venuje pozornosť. Aká? Tak na to si každý odpovedzte sám. Ale aká pozornosť sa venuje črevnému mikorbiómu? Žiadna! A ak sa pozriete lepšie na vyjadrenie Prof. Dr. Stephan Otta asi sa ani nebude, lebo hovorí o vplyve liekov a ten vplyv pozitívny nie je. Lenže medicína je takmer výlučne postavená na liekoch. Samozrejme sú aj výnimky, ale tie predstavujú len zlomok percenta.

Ďalším faktom je to, že ambulatná medicína má postavenú filozofiu na boji s chorobou. Lenže boj s chorobou automaticky nevytvorí zdravie. Medicína ktorá sa dnes prevádzkuje v ambulanciách nevie tvoriť zdravie. Aj lieky, ktoré sa používajú vôbec nevytvárajú zdravie, len potláčajú príznaky. Preto sa črevnému mikrobiómu nebude v reálnom čase ambulatná medicína venovať. Lebo ak chcem mať zdravý črevný mikrobióm musíme ho vytvoriť. Vedome vytvoriť. Nie bojovať s nejakými baktériami cez látky, ktoré ich zabíjajú.

A ešte je tu posledný a možno najvážnejší kameň úrazu. Lebo to, že lekári majú tento orgán na „háku“ je sčasti pochopiteľné. Ich sa to „netýka“. Nepochopiteľné je to, že to majú na háku tí, ktorých sa bytostne týka a to sú ľudia samotní. Toto je asi najalarmujúcejšie. Ľudia si vedome nechcú tvoriť svoj črevný mikrobióm.

S prianím pevného zdravia pre Vás pripravil
Andrej Medveď a jeho team
www.andrejmedved.sk, www.weltfit.sk, www.abczdravia.sk
andrej.medved9@gmail.com

foto: https://www.needpix.com


Súvisiace články:

– O tomto ľudia s histamínovou intoleranciou a alergiami netušia a ani lekári im to nepovedia

 

– Tip na knihu – Práce s vnitřními orgány podle tibetské medicíny

 

– O tomto ľudia s histamínovou intoleranciou a alergiami netušia a ani lekári im to nepovedia

 

– Prečo sa ľudom nedarí udržiavať zápaly pod kontrolou?

 

– Toto by mali vedieť všetci užívatelia liekov proti bolesti


Pridaj komentár