Táto kniha je pre vydavateľstvo Eugenika neobvyklá. Aj keď v rámci našej vydavateľskej filozofie nie je zas až tak úplne od veci: jej hlavným posolstvom je apel na ochranu životného prostredia (v tomto prípade najmä vôd a morí). Zaoberá sa úžasnou rozmanitosťou foriem života a vzťahov na tejto našej podivuhodnej planéte. Vychádza z najnovšieho vedeckého výskumu, poznatkov a pozorovaní. A je veľmi vtipná, čo patrí k „duchovnu“ viac, ako si možno niekto myslí.

Pri podrobnom, erudovanom, fascinujúcom opise naozaj neuveriteľných postupov a procesov, akými dochádza k rozmnožovaniu a pokračovaniu života v tajomných hlbinách, si autorka si zvolila naozaj originálnu formu: predkladá nám čudesné rituály párenia tak, že ich prirovnáva k tomu, ako by vyzeralo, keby sa tak správali ľudia.

Pozorovala ho již mnoho dnů, když míjela jeho luxusní dům cestou z práce a do práce. Byl to mohutný silák a s oblibou se před sousedy naparoval. Tenhle tvrdý chlápek se jí vážně líbil. A včera se do něho celá pobláznila.

To ta omamná vůně. Když procházela kolem, lehký vánek k ní přivál trochu mužného odéru, až se jí z toho zatočila hlava. Stál tam na verandě, cvičil a svaly se mu leskly potem. Tehdy si umínila, že je to ten pravý.

Plná odhodlání nazítří ráno vyrazila a zazvonila na zvonek. Ukázat se tam jen tak bez ohlášení bylo dost riskantní. O tomhle chlápkovi se ví, že je v nejlepším případě haštěřivý a v horším případě násilný. Ale to ji nemůže vyvést z míry. Jakmile se dveře otevřely, rychle se vymočila přímo na podlahu… A pak se dala zběsile na útěk. Věděla, že pokud v tom vytrvá ještě pár dní, bude její.

Alebo dáva na začiatok každej kapitoly zoznam populárnych pesničiek, ktoré sa podľa nej hodia k tomu, čo bude nasledovať (a ktoré si môžete neskôr pustiť doma pri vlastných rituáloch párenia ;)).

V každom prípade je jej kniha plná množstva naozaj úžasných informácií. Niet najmenších pochýb, že sa môže stať serióznym obohatením každého prírodovedca, alebo aj laického milovníka prírody, fauny či mora. Zároveň však určite zaujme a pobaví v podstate hocikoho – každý totiž musí žasnúť nad tým, čo všetko existuje na našej planéte. Toto nie sú žiadne výmysly, žiadne ľudské „perverznosti“, sú to jednoducho nesmierne dlho existujúce prejavy bytia, pre ktoré asi neexistuje nijaké logické, racionálne či pragmatické vysvetlenie. Človeka pri čítaní všetkých tých šialených vecí napadne snáď len jediné: život na Zemi je tu proste pre zábavu! Pre radosť z nekonečnej fantázie či fantazmagórie. Nie pre vážnu nutnosť „zvládať lekcie školy života“ alebo riešiť karmu. Jednoducho pre nekonečnú radosť zo schopnosti tvoriť, vymýšľať si a experimentovať. 

Nepáči sa niekomu, čo vymýšľajú niektorí ľudia (v rámci sexuality, ale aj iných aspektov životného štýlu, kultúry, zmýšľania a podobne)? Tak nech si prečíta túto knihu a potom ide kázať rybám, čo je „prirodzené“!

Dá sa nad tým všetkým len smiať a žasnúť.

Zuzana Šestáková



Viac o knihe:

Sex v moři

Autor: Marah J. Hartd

Pôvodná cena:11.20 EUR
Naša cena:10.08 EUR
Zľava:10.00 %

Táto kniha prináša nesmierne pútavé a vtipné rozprávanie o neuveriteľne pestrých, pozoruhodných spôsoboch, ako sa rozmnožujú rôzne druhy živočíchov v moriach a oceánoch. Od takmer neviditeľných tvorčekov cez chobotnice, kraby, morské koníky, rozmanité druhy rýb až po veľryby. Hoci sú uvedené informácie podané naozaj originálne, jedná sa o výsledky najnovšieho vedeckého výskumu. Publikácia preto nielen hocikoho zaujme a pobaví, ale odborne obohatí každého milovníka prírody. A v neposlednom rade apeluje na ochranu morí a oceánov. V prírode objavíme skutočné novátorstvo, pokiaľ ide o sexuálny život. A kde inde hľadať ukážkovejšie prostredie než práve v oceáne. Napokon, tam to predsa všetko začalo…

Knihu kúpite za najlepšiu cenu TU




Pridaj komentár