Existujú iba dva dni v roku, keď nemôžeme nič urobiť. Jeden sa volá včera a druhý zajtra.“ Dalajláma

Pred pár dňami sme vstúpili do energií prelomového a mysteriózneho roka 2020 pod vplyvom Luny a hneď prichádza prvá osudová skúška spojená s jej splnom na osi Kozorožec – Rak. Kozorožec je ženské zemské astrologické znamenie a vládne mu Saturn. Táto planéta v nás podporuje rozvoj lásky k povinnostiam. Symbolizuje sebadisciplínu, sebaovládanie a organizačné schopnosti. Do života nám prináša lekcie a zmeny, obmedzovania a zábrany, materiálne prekážky a problémy. Rak je vodné ženské znamenie a vládne mu Luna – Mesiac. Nesie energie hlbokých citov a emócií, jemnosti a materinskej starostlivosti. Luna nesie aj témy ženstva, domova, rodiny a vzťahov, sebavyjadrenia či náladovosti. Preto nečudo, že viacero ľudí je v týchto dňoch smutných, rozbitých a nervóznych.

Polotieňový spln Mesiaca nastáva v piatok 10. januára o 20:24 hodine na osi Kozorožec – Rak. Informácie o zharmonizovaní sa s lunárnymi dňami a ich vplyvmi nám uľahčujú život. Zbavujú nás zbytočného napätia a pomáhajú nám zdravo reagovať na rôzne výzvy. Vtedy máme šancu naplniť náš život novou energiou a fyzickou, psychickou a mentálnou silou.

V týchto dňoch mieša nebeské karty aj konjunkcia Slnka s Merkúrom, a Saturna s Plutom a ich spojenie počas silného splnu a polotieňového zatmenia Mesiaca. Preto tieto dni odhalia to, čo nosíme v sebe. Vďaka vplyvu planéty Pluto prídeme na to, ktorá negatívna emócia, pocit alebo program nám najväčšmi bráni v prístupe k nášmu vnútornému svetlu. Je to aspekt, ktorý nás blokuje a prináša nám v živote problémy. Ako sa s tým vysporiadať? Treba sa tomu prizrieť najbližšie a najlepšie, ako sa dá. Uvedomiť si, čo mi to doteraz dávalo i bralo a prečo ma to zaťažuje a už to nepotrebujem. Neodsudzovať to, nepotláčať ani neodháňať, ale preskúmať, prijať, uvedomiť si to a zoznámiť sa s tým: “Áno, aj toto som ja“. Keď dáme tomu pozornosť a úctu, rozpustí sa to a zaručene odíde z nášho života.

Tým si súčasne trénujeme a zvykáme na vedomý výber a slobodnú voľbu našej odpovede a reakcie na to, čo nám do života prichádza. Keď sa dokážeme plne sústrediť na prítomnú chvíľu s pozitívnym, otvoreným, dôverujúcim postojom, môže sa diať okolo nás čokoľvek, my zostávame v pokoji a sme víťazmi situácie. Namiesto návratov do minulosti a plánov do budúcnosti buďme bdelí a maximálne zameriavajme pozornosť a energiu na prítomnosť.

Prvé dni roka 2020 sú v tomto ohľade kľúčové. Pretože sa ladíme na hľadanie a nájdenie najlepšieho spôsobu, ako máme vnímať, konať a žiť inak. V tomto čase staré vývojové cykly končia a práve teraz otvárame nové vývojové cykly ľudstva. A je na každom z nás – bez rozdielu, čím ich naplníme. Tento spln teda podporuje vynesenie našich zážitkov z hĺbok podvedomia, o ktorých sme doteraz pravdepodobne netušili. Môže to byť vo forme zvedomenia si určitého vnútorného napätia a nesúladu pri prežívaní nám známych situácií a vzťahov – alebo vo forme snov, ak ide o veľmi bolestivé bloky, ktoré by sme na vedomej úrovni neuniesli. V každom prípade sa nám to potrebné jasne ukáže tým, že si to prežijeme, alebo to uvidíme v našom okolí. V tom druhom prípade je dôležité nepomáhať a nezachraňovať, ak vás o to iní vyslovene nepožiadajú. Keď sa vtedy spojíte so súcitom, tieto situácie už vy osobne zažiť nemusíte. No vráťte sa radšej k sebe a venujte sa predovšetkým starostlivosti o Vašu osobnú očistu. Pretože každý sme tu predovšetkým sám za seba. Aj tento spln je teda výzvou na oslavu života a čistú radosť v každej chvíli našej pozemskej púte.

Afirmácia: Som šťastná, vďačná, láskyplná a požehnaná bytosť, zo dňa na deň viac a viac.

PRAJEM VÁM RADOSTNÝ, LÁSKYPLNÝ, DOBRODRUŽNÝ A ZDRAVÝ PRELOMOVÝ ROK 2020, BOHATÝ NA UVEDOMENIA, ZÁŽITKY A DARY HMOTY I DUCHA. TEŠÍM SA NA NAŠE SPOLU-TVORENIE ŠŤASTNEJŠIEHO, CITLIVEJŠIEHO, POKOJNEJŠIEHO A KRAJŠIEHO SVETA A NOVÉHO VEKU NA ZEMI.

Silvia Marisi Struhárová

www.ProfitMedia.sk, www.StastnaRovnovaha.sk






foto: https://pixabay.com




Pridaj komentár