Čínska astrológia nám predpovedá rok 2020 – rok Kovového Potkana plný zmien. Je prvým rokom nového 12 ročného cyklu zvieratníka, čo prináša potrebu nového spôsobu života a ten možno vytvoriť len na základe veľkých zmien. Otázkou je, či tie zmeny vytvoríme sami,  prijmeme alebo budeme proti nim bojovať. Isté je, že sa nám nevyhnú.

Preto sa zamyslime nad tým, čo by bolo vhodné zmeniť v našom živote a začnime na tom pracovať. Je treba prehodnotiť svoj doterajší život, svoje myslenie, prácu, štýl života a zmeniť všetko nefunkčné, zastarané, deštrukčné, neudržateľné, vyčerpávajúce nás aj matku Zem. Ak nebudeme pracovať na svojich zmenách, pripravia nám ich vonkajšie okolnosti a to nemusí byť príjemné. Bude to veľmi aktívny rok, môžeme pociťovať určité vypätie, či už emočné, fyzické alebo psychické. Ak budeme „bojovať“,  nič nevyriešime a budeme pod vplyvom stresu alebo môžeme pociťovať bezmocnosť a depresiu.

Tento rok preverí aj vzťahy. Otvorené srdce, lojálnosť, vďačnosť a úprimnosť budú najdôležitejšie. V prvom rade by sme mali začínať od seba, byť zodpovedný sám za seba, ale brať do úvahy dopady na celú spoločnosť a Zem. Ak nebudeme hrať podľa pravidiel Univerza, môže byť tento rok veľmi drsný. Emócie budú skôr skryté pod povrchom, ale v kritických chvíľach môžu vybuchnúť. Je ideálny čas stiahnuť sa do seba a spracovať všetky svoje strachy, bolesti, závisti, pýchy, materiálne túžby a pod., zmeniť svoje myslenie a nastavenia. Veď okolitý svet je len zrkadlom nášho vnútra.

Klimatické vplyvy a zdravotné prejavy

Obdobie: 21.3. – 20.5. Shao Yin ( Oheň) – Jue Yin (Vietor)

Jarné obdobie by sa malo prejavovať príjemnými teplotami, ale môžeme očakávať aj veľmi chladné a veterné dni. Zmena bude rýchla, preto nepodceňujme oblečenie.

Pozor na vietor.

Obdobie: 21.5. – 22.7. Shao Yang (Oheň) – Shao Yin  (Oheň)

Letné obdobie sa prejaví veľmi teplým až horúcim počasím, ale určite môžeme očakávať aj letné búrky.

Je dôležité vyhýbať sa nadmernej záťaži aj nepríjemným informáciám. Prijímajme len tie informácie, ktoré sme ochotní a schopní spracovať. Venujme čas meditácii alebo príjemnému relaxu.

Vplyv času – časové techniky

V čase od 29.3. do 5.4. bude najkritickejší čas, vírus bude mať silný vplyv. Potom sa situácia začne upokojovať, ľudia začnú postupne chápať a prispôsobovať sa zmenám, nachádzať riešenia. Pocity strachu, beznádeje alebo nedostatku začnú postupne miznúť. Tento stav bude pretrvávať až do 5. júna. Mnoho ľudí bude síce v nemocniciach, ale budú sa postupne zotavovať. V prvej polovici júna by sa mohol objaviť liek proti korona vírusu, nemusí byť však ešte dostupný širokej verejnosti až do konca augusta alebo začiatku septembra. V júni sa začnú veci dostávať do „normálu“ aj keď to už bude po novom. Budeme nútení zmeniť myslenie, spôsob práce, podnikanie, zmeny nastanú v rôznych odvetviach. Preto ich vytvorme sami, buďme kreatívny, vytvárajme ich srdcom, je to príležitosť vytvoriť novú duchovnejšie spoločnosť. Zmeny sú potrebné pre ďalší pokrok. Tak sa nalaďme na túto vlnu a poďme s ňou, neplávajme proti prúdu.

Osobné zdravotné predispozície

Náchylnejší na respiračné ochorenia a „chytenie“ korony môžu byť ľudia, ktorý majú vo svojom grafe narodenia znamenia Had, Kôň, Koza alebo Opica. Tie môžete mať v roku narodenia, v mesiaci, v dni alebo hodine narodenia. Najsilnejší vplyv je v roku narodenia, najslabší v hodine narodenia. Môžu sa vám nakumulovať v celom dátume narodenia viaceré spomenuté znamenia.

Rok:

Had     (1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013)

Kôň      (1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014)

Koza    (1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015)  

Opica  (1932, 1944, 1956, 1968, 1980,1992, 2004, 2016)

Rok začína podľa solárneho kalendára 3., 4. alebo 5. februára, teda ak ste narodený napr. 28.1.1989, nie ste Had ale Drak.

Mesiac (+/- 1 deň):

Had     6.5. – 6.6.

Kôň      6.6. – 6.7.

Koza    6.7. – 7.8.

Opica  7.8. – 7.9.

Hodina (podľa zimného času)

Had     9.00 – 11.00 hod.

Kôň      11.00 – 13.00 hod.

Koza    13.00 – 15.00 hod.

Opica  15.00 – 17.00 hod.

Prosím, nie je zámerom vyvolať u vás paniku, skôr vás chcem napádať k oveľa vyššej opatrnosti, neriskujte, chráňte sa, dezinfikujte. A najdôležitejšie sú pozitívna myseľ a dobré pocity.

Vplyv času v priestore podľa Feng šuej

Z pohľadu Feng šuej sú v roku Potkana najviac zaťažené sektory východ, juhovýchod a sever (merané kompasom zo stredu vášho obydlia). Vstúpil do nich potenciál zdravotných komplikácií, nehôd, nešťastí, napätia, nepokoja,  emočných výbuchov, mentálneho tlaku, strát. Ideálne je sa v týchto priestoroch dlhodobo nezdržiavať (viac ako 2 – 3 hodiny denne). Ak nemáme na výber a potrebujeme v nich byť, ošetríme  energie v nich kovovými predmetmi so zámerom, že ošetrujeme vplyv „ročných lietajúcich hviezd“.

Meditácia na podporu zmien a zdravia

V pokojnej časti vášho príbytku si nájdite tiché miesto. Postavte ale posaďte sa chrbtom k východnému smeru (zamerajte si ho kompasom, ideálny je presný východ, teda 90°) a vstúpte do seba, do svojho centra, do meditatívneho stavu. Predstavte si pevné zdravie, ako ste zdraví vy, vaši blízky aj ľudia na celom svete, venujte pozornosť tomu pocitu a preneste ho na všetkých. Naplňte sa láskou a rozšírte ju na všetkých ľudí. Modlitba v správny čas a s otvoreným srdcom vie robiť zázraky. (Tento čas bol vyrátaný špeciálne pre terajšie obdobie a ochorenie stráženou technikou pre časovanie udalostí.)

Analógia súčasnej situácie v ľudskom vedomí

Koronavírus napáda najmä pľúca. Tie riadia čchi, dýchanie a pokožku, spájajú sa s emóciou smútku a žiaľom. Správne dýchanie chráni pred chorobami, no pomáha nám aj pri vnímaní života ako takého, preto je potrebné dýchať vedome. Pokožka je naša ochrana, ohraničuje nás, oddeľuje od druhých a od okolitého sveta, „individualizuje“ nás. Môže byť neprestupným brnením ale aj miestom vnímania okolitého sveta. Pľúca sú párovým orgánom s hrubým črevom, ktoré riadi telesné tekutiny a premenu „kalov“.  Je to veľmi dôležitý orgán pre našu celkovú imunitu. Tvorí priestor pre prijatie čistoty vylúčením kalného tým, že extrahuje to čisté z odpadu tenkého čreva. Okrem jeho fyziologických činností vplýva aj na duševnú stránku, náladu, schopnosť prijímať a nechať veci voľne ísť a aj odísť to nepotrebné.

Ako som spomenula, pľúca súvisia s naším dychom, život prichádza prvým nádychom, pulzuje v nádychu a výdychu, dych – Duch. Bez dýchania, bez dychu niet života. Je čas na veľkú zmenu a zmeniť potrebujeme prakticky všetko od základu. Teda aj svoj dych, nádych a výdych. Čo nadychujeme a čo vydychujeme? Vymeňme vládu ega za vládu Ducha, ktorý je nositeľom skutočného Života. Tak môžeme zmeniť „ovzdušie“, uvoľniť priestor pre novú tvorivú a láskavú spoločnosť.

Autorka textu: Ing. Marta Látalová




TIP REDAKCIE EUGENIKA

Kuchařka podle pěti elementů

Autor: BarbarATemelie

Pôvodná cena:12.10 EUR
Naša cena:8.47 EUR
Zľava:30.00 %

Skvelá príručka pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o zdravú výživu, ako aj o čínsku medicínu

V prvom rade tu nájdete množstvo receptov, rozdelených takto: čínska ryžová kaša, ranné jedlá (pikantné a sladké), jedlá z obilia, vegetariánske polievky, šaláty a dipy, zeleninové jedlá, jedlá z tofu, vegetariánske jedlá zo strukovín, ázijské orechové omáčky k zelenine aj mäsu, mäso, ryby, sladké jedlá, koláče, chlieb, nápoje (najmä čaje, ale aj iné)Na konci každého receptu sa uvádza liečivé pôsobenie daného jedla a odporúčania v súlade s princípmi tradičnej čínskej medicíny. Ďalšie kapitoly: Čo je to choroba? Tepelné pôsobenie potravín. Päť elementov. Chute. Varenie v súlade s ročným obdobím. 21 pravidiel stráviteľnosti.

Prílohou knihy je prehľadný plagát a abecedný zoznam potravín, kde sa uvádza, k akému prvku potravina patrí a aký má tepelný účinok.

„Největší část stravy, kterou jíme v rámci vyvážené výživy, je termicky neutrální, osvěžující nebo teplá; na rozdíl od teplých potravin, které se vyskytují v minimálním objemu a jež vzhledem k jejich silnému účinku používáme v omezeném množství. Kombinaci potravin třech středních působení využíváme po celý rok.“

Knihu kúpite za najlepšiu cenu TU






foto: https://pixabay.com/






Pridaj komentár