Kupujete ako darček prstene? Nasledujúci článok vám pomôže pri výbere.

Na všetkom záleží a prsteň, aj dar sú magické záležitosti. Tak využite svoje vedomosti a urobte radosť nielen obdarovanému, ale aj sebe. Pri kúpe prsteňa nezabúdajte na to, že prsteň je symbolom vernosti. Nedarujte ho preto hocikomu. Darovaním naviažete červenú niť spojenia.

Zlatý prsteň je síce najdrahší, ale jeho zloženie nevyhovuje každému. Má totiž priveľa mužskej slnečnej energie.

Niekto dáva prednosť jemnejšej energii striebra, ktoré sa dávalo vždy do súvislosti s Mesiacom. Striebro je významný magický prvok, podporujúci intuíciu, nežnosť, láskavosť. Je to prsteň čarodejov a snílkov. Pokojne môže zjemniť priveľa jangu obdarovanej osoby.

V starožitnostiach by ste ešte mohli zohnať aj cínový prsteň. Tento kov je zasvätený Jupiterovi a priťahuje šťastie a peniaze. Ak nenájdete prsteň, možno kúpite iný cínový predmet. Pre to šťastie a peniaze sa to vyplatí. Pozor! Ak sa cínu vysmejete a podceníte jeho silu, stratíte nielen hlavu, ale aj peňaženku.

Medené prstene sú momentálne aj na pultoch dobrých bižutérií. Medi vládne Venuša a to je jasné, že v tomto prípade pôjde o lásku. Meď je však aj významný liečiteľ. Prikladanie špirálok z medeného drôtu  pomáha sťahovať bolesti. Medený prsteň taktiež priťahuje peniaze a pomáha dávať ich do obehu. Takže Držgrošom sa rozhodne nehodí. Medený prsteň pomáha aj pri liečbe obličiek. Najväčší význam však má v mágii lásky.

Mosadzný prsteň, ktorý sa podobá zlatu, je významný svojimi ochrannými účinkami.

Železo je kov mocných chlapov. Patrí Marsu, ku znameniu Barana. Uzemňuje, posilňuje, má ochrannú moc, najmä pred bytosťami z iných svetov.

Pozor na olovo! Využíva sa aj v čiernej mágii. Ľudové zvyky Slovanov ho však používali pri mágii lásky. Podľa liatych tvarov olova odhadovali povolanie budúceho partnera.

Prsteň nemusíme nosiť iba na prstoch. Môžeme ho mať zavesený na retiazke, či hodvábnej šatke. Môžeme ho dať na oltár ako symbol toho, čo chceme pritiahnuť. Môžeme ho rituálne spáliť v ohni, a pritiahnuť tým, čo najskôr vysnívanú udalosť.

Prstene by sa nemali požičiavať a nemal by nám ich nikto cudzí snímať alebo nastoknúť na prst. Samozrejme nie je ani jedno, aký tvar má prsteň.

Dobré je, čas od času prstene vyvariť v slanej vode, alebo ich na jednu noc uložiť do nádoby so soľou. Takto sa energeticky očistia. Dobrým zvykom je, prstene, ale aj ostatné ozdoby, pred spaním odložiť.

Nie je jedno ani to, na ktorom prste prsteň zväčša nosíme. Prstenník sa nazýva prstenníkom preto, že je predurčený k noseniu prsteňov. Nosením prsteňa na správnom prste sa ešte zosilňuje účinok kovu, tvaru a minerálu. Svoju úlohu zohráva aj farba prsteňa.

Hoci čínska medicína veľmi neuznáva nosenie prsteňov na palci, existuje literatúra, kde práve v zime môže pomôcť pri kašli, prechladnutí, zápale hrdla, priedušiek a slabosti pľúc. Ak si samovoľne natiahnete prsteň na palec, vraj sa tým bránite depresii a smutným myšlienkam. Najčastejšie ho takto nosia umelci, najmä básnici a dramatici, ktorí k smútku nemajú ďaleko.

V zime sa hodí občas si prehodiť prsteň aj na ukazovák, najmä ak vás neobišiel zápal mandlí, alebo bolesti zubov. Zvyšuje duchovné potreby. Môžete ho využiť pri meditácii, najmä, ak má biele brúsené očko. Najlepšie diamantové. Dlhodobé nosenie na tomto prste sa neodporúča, najmä ľuďom chorým na srdce.

Ak máte problémy so srdcom, s krvným obehom a výbuchmi hnevu dajte si občas prsteň na prostredný prst. Potláča aj stavy beznádeje. Pokiaľ má váš prsteň veľké briliantové očko, kašlite na beznádej. Vždy sa dá predať a vymeniť za niečo zábavné. Napríklad pobyt na horách.

Ak vás z tejto rady rozbolel žalúdok, rýchlo si dajte prsteň na prsteník, pomáha pri nevoľnosti a bolestiach žalúdka. Nosenie prsteňa na prstenníku zmierňuje psychické problémy súvisiace s pocitmi osamelosti. Úplne vymiznú, keď vám ho na svadbe navlečie váš milovaný partner, ktorému sa dobre darí.

Prsteň na malíčku má omladzujúce, upokojujúce a harmonizujúce účinky. Zlepšuje pamäť a pomáha pri oslabení zraku.

Trocha humoru som do článku vniesla preto, že práve nosenie prsteňa je veľmi individuálna a kreatívna záležitosť. Niekto chce mať dvadsať prsteňov na desiatich prstoch, inému stačí jeden, ale od milovanej osoby, ďalšiemu záleží na farbe a nájdu sa aj takí, ktorí chcú mať každý deň inú sadu prsteňov. Experimentujte a tešte sa.

EV

P.S. V móde sú aktuálne veľké lesklé prstene. Takže ešte jedna dôležitá informácia. Čím lesklejší kameň, tým silnejšie dokáže pri odraze svetla rozptýliť negatívne energie v priestore.


foto: https://pixabay.com


Pridaj komentár