Prečo sa niekto vírusom nakazí a nemá s tým problém a prečo niekto virózu spôsobenú koronavírusom prežíva tak ťažko? Dnes vám ukážem jednu z možných príčin. Tá príčina je ukrytá vo vašej vnútrobunkovej imunite.

Už dávnejšie som písal, že ak je bunka nakazená vírusom a je jedno akým, spustí sa imunitná reakcia, zápal. Vírus je v podstate vnútrobunkový parazit a bunky imunitného systému začnú tvoriť pri napadnutí vírusom 2 dôležité látky:
1, interferon gama
2, oxid dusnatý

Interferon gama je veľmi dôležitá látka, ktorej úloha je:
– aktivovať špeciálne imunitné bunky
– odstrániť nakazené bunky
– chrániť bunky pred ďalším šírením infekcie.

Interferon gama podporuje tvorbu oxidu dusnatého. Oxid dusnatý je imunitným systémom používaný ako „chemická zbraň“. Oxid dusnatý:
– zabíja baktérie
– zabíja bunky nakazené vírusmi a pod.

Tvorba dostatočného množstva interferónov a oxidu dusnatého je pre dobrú imunitnú reakciu nevyhnutná.

Ale interferom gama a oxid dusnatý sa nevylučujú len pri napadnutí vírusmi. Ich tvorba (teda aj zápal) sa zvyšuje vtedy:
– ak máte deravé črevo
– ste vystavený xenobiotikám (medzi xenobiotiká patria chemikálie napr. aj dezinfekčné prostriedky, ťažké kovy, ale aj niektoré lieky)
– pri kontakte s baktériami
– niektorými alergénmi ako napr. nikel

Interferon gama je akýmsi motorom, ktorý ženie imunitu do akcie, do boja, do zápalu. Ak však „motor imunity“ často „preháňame“ tým, že ho štartujeme napr. deravým črevom, kontaktom s xenobiotikami a podobne, motor sa časom opotrebuje a nevie podať výkon vtedy, keď to potrebujeme najviac a kedy má motor fungovať na 100%. Je to počas vírusových infekcií. A tu je problém mnohých ľudí a do budúcna bude ešte väčší.

Náš imunitný systém je preťažovaný a nestále štartovaný (dostavaný do zápalu) rôznymi látkami a jedného dňa sa neustálou aktivitou systém vnútrobunkovej imunity vyčerpá. A nielen on. „Vďaka“ tomu, že sa pri týchto imunitných reakciách (zápaloch), ktoré nemajú príznaky typického zápalu (bolesť, začervenanie, opuch, vysoká teplota) tvoria aj látky poškodzujúce bunky (voľné radikály), oslabuje sa tým celé telo a jeho celková odolnosť.

Výsledkom je to, že keď sa človek nakazí vírusom, môže to mať vážne následky s možnou smrťou. Lebo vyčerpaný organizmus nevie zvládnuť nielen zápalovú reakciu, ale ani následnú regeneráciu. A ako sa pozerám na životný štýl ľudí a priebeh dnešnej infekcie, do budúcna to bude ešte horšie.

TIPY:

Tento čaj vám môže pomôcť zvládať vírusové epidémie

Ak chcete čosi robiť pre to aby ste sa chránili pred vírusmi začnite piť čas rastliny zvanej CISTUS (cistus incanus). Obsahuje polyfenoly, ktoré dokážu v tele človeka obaliť chrípkový vírus. Vírus nezabijú, ale vírus obalený do polyfenolov sa nedokáže dostať do bunky. Ak sa vírus nedostane do bunky, nemôže sa množiť a spôsobiť problémy. Časom sa vírus vylúči z tela von.

Polyfenoly z cistusu takto pôsobia na chrípkové vírusy. Či účinkujú aj na koronavírus nie som si na 100% istý. Ale ak budete piť tento čaj nebude vás to stáť veľa peňazí a pravdepodobne vám to neublíži.

A ako dosiahnuť čo najväčšiu koncentráciu polyfenolov v čaji? Nechajte ho lúhovať dlhšie. Čím sa viac čaj lúhuje tým sa viac polyfenolov vyplaví do čaju. Ja si nechávam čaj lúhovať cca 15 minút.

+

Ako vám vitamín C môže pomôcť v tejto kurióznej dobe?

  • Aj malé množstvo dopĺňaného vitamínu C môže zachrániť vážne chorých pacientov pred smrťou. (Hunt C a kol.: International Journal for Vitamin and Nutrition Research, 1994; 64: 212-219)
  • Dojčatá s vírusovým zápalom pľúc, ktorí boli liečení vitamínom C, mali zníženú úmrtnosť. (Shiguang R a kol.: Heibei Medicine, 1978, 4: 1-3)
  • Mierne dávky vitamínu C skrátili dĺžku pobytu na jednotke intenzívnej starostlivosti v podskupine 1 766 pacientov o 97 %. (Hemilä H, Chalker E: Nutrients, 27. marca 2019, 11: 4)
  • 200 miligramov vitamínu C skrátilo trvanie ťažkého zápalu pľúc u detí. Nasýtenie kyslíkom sa zlepšilo po menej ako jednom dni.
  • (Khan I.M. a kol.: Journal of Rawalpindi Medical College (JRMC), 2014, 18 (1): 55-57)

+

Prosím nebojte sa.

Strach, napätie a stres. Toto pozorujem čoraz častejšie medzi ľuďmi. Ľudia prosím vás, zbavte sa strachu, obáv a nebuďte v strese. Toto všetko znižuje tú časť imunity, ktorá je zodpovedná za likvidáciu vírusov. Neznamená to, že máte byť ľahostajní voči tomu čo sa deje. Ale skúste si nedomýšľať. Lebo strach máte nie z toho čo sa deje, ale z domýšľania – vytvárate si obrázky s katastrofickým scenárom, ktorý neexistuje. Buďte zodpovední a konajte, ale bez strachu, napätia a stresu. Pomôžete tak svojej imunite.

S prianím pevného zdravia pre Vás pripravil
Andrej Medveď a jeho team
www.andrejmedved.sk, www.weltfit.sk, www.abczdravia.sk
andrej.medved9@gmail.com





foto: https://pixabay.com/





Pridaj komentár