Ak sa pozriete kto je podľa oficiálnych vyjadrení v rizikovej skupine ohrozených koronavírusom, tak zistíte, že sú seniori a ľudia so srdcovo-cievnym a pľúcnym ochorením, vysokým krvným tlakom, diabetici, astmatici, onkologickí pacienti a ťažkí alergici. Títo ľudia môžu trpieť vážnymi následkami koronavírusu s možnou smrťou.

Väčšina ľudí prežije koronavírus bez väčších následkov. Ja sa dnes pristavím sa pri alergiách a astme. Množstvo ľudí nepovažuje alergiu a astmu za vážny problém. Väčšina z nich vníma toto ochorenie pomerne vlažne. Dá sa s tým žiť a nejaké malé obmedzenia zvládnu a prinajhoršom užijú lieky a tie im zmiernia príznaky.

Ľudia s alergiou svoj stav začínajú zväčša riešiť tesne pred nástupom jari, kedy sa začnú obávať peľu. Inak keby tie pele neboli, väčšina z nich by to ani neriešila. Ale čo ukazuje koronavírus týmto ľuďom? Prečo sú v tej rizikovej skupine?

Alergia nie je „obyčajné“ a „lightové“ ochorenie. Je to chronický zápalový stav, pri ktorom sa tvoria látky blokujúce tú časť imunity, ktorá je zodpovedná za likvidáciu vírusových ochorení!!! Toto je vážení skutoční problém. A ľudí s alergiami utešene pribúda. To isté platí pre astmatikov, atopikov a iných chronicky chorých ľudí.

Priatelia už sa vám začína rozjasňovať v akej kaši sme sa ocitli? Koronavírus vyzliekol cisára do naha. Ukázal nám v akom hlbokom probléme sme. Mení sa nám imunita. V jednej odbornej prednáške medicínsky riaditeľ jedného laboratória povedal (na základe tisícky laboratórnych testov), že je tu už 20 rokov silnejúci trend, s posunom smerom k oslabovaniu vnútrobunkovej imunity. To je tá imunita čo likviduje vírusy, chlamýdie, borélie a pod.

Priatelia, vírusy tu boli, sú a budú. Otázka je ako my budeme pripravení na boj s nimi. A hlavne aká bude imunita ľudí. Tá je bohužiaľ v žalostnom stave. Ale o tom média komunikovať nebudú. Lebo keby sa spýtali našich odborníkov prečo to tak je a čo s tým robiť, aby by sa odpovede nedočkali.

Ďalšia vec, neustále počúvam otázky, prečo ten koronavírus ohrozuje aj ľudí, ktorí napr. netrpia nejakými chorobami dýchacieho systému. Veď predsa ten vírus útočí najmä tam. Tu je jeden dôvod o ktorom by ste mali vedieť.

Autoimunitné ochorenia sú v západnej civilizácii na vzostupe. Sem patria crohnova choroba, psoriáza, reumatoidná artritída atď. atď. Tých chorôb je veľa a trpí nimi čoraz viacej ľudí. Liečba týchto ľudí prebieha v rôznych krokoch.

Najprv. dostávajú protizápalové lieky tlmiace bolesť. Nazývajú sa nesteroidné antiflogistiká. Sem patria napr. ibalgin, ibuprofen a pod.

Tieto lieky sú neskôr vystriedané liekmi s masívnejším dosahom na imunitu a to sú kortikoidy alebo chemoterapeutiká. Tie už blokujú priamo imunitné bunky. Keď už neúčinkuje ani táto varianta, alebo natoľko ničí organizmus, že sa musia vypustiť (najmä kortikoidy), nasadí sa tzv. biologická liečba.

Biologická liečba podľa názvu vyzerá vznešene a priateľsky, ale táto liečba má na imunitu najväčší vplyv. Robí imunitné bunky „slepé a hluché“. „Oslepená a ohluchnutá“ imunita nedokáže dobre reagovať na volanie o pomoc, ktoré prichádza z napadnutých a chorých buniek. Takto sa v tele môžu šíriť infekcie, ktoré spúšťajú zápaly (protizápalové lieky vedú k zápalom, no nie je to sranda) a rakovina.

A teraz si predstavte čo tu bude o 10 rokov, keď nám počet ľudí s autoimunitnými ochoreniami narastá a čoraz viac ľudí užíva lieky potláčajúce imunitu. Čo potom narobí so spoločnosťou nejaký neznámy vírus, ktorý sa tu objavuje pravidelne? Skolabujú štáty?

S prianím pevného zdravia pre Vás pripravil
Andrej Medveď a jeho team
www.andrejmedved.sk, www.weltfit.sk, www.abczdravia.sk
andrej.medved9@gmail.com






foto: pixabay






Pridaj komentár